
1.5 porsiyon Zeytinyağlı Enginar yedim.
1.5 Porsiyon:
- 150g Enginar
- 30g Havuç
- 30g patates
- 30g bezelye
- 10g zeytinyağı
Toplamda:
231.3 Kkal
24.7g karbonhidrat
6.8g protein
10.4g yağ
Yanında 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 ince dilim tam buğday ekmeği tükettim.
Yapımı çok basit ve pişirme dahil çok kısa sürüyor. izninizle tarifini anlatmak isterim.
* Taze, dondurulmuş veya konserve enginar limonlu suda bekletin (dışarda durunca çok çabuk kararıyor) (ben mevsiminde alıp dondurduğum enginarları kullandım)
* Garnitür malzemelerini 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile çok kısa bir süre ateşte çevirin. zeytinyağı yanmasın. az miktarda su ekleyebilirsiniz.
* küçük bir kapta yarım çay bardağı zeytinyağı (ben 3 enginar için bu kadar kullandım) yarım veya 1 limon (ben limon suyu kullandım biraz kaçırmışım:) ) az tuz ve az şeker ekleyip karıştırın.
* Tencereye enginarları çok sıkışık olmayacak şekilde dizin. üzerlerine garnitürleri koyun. kalanı yanlarına da koyabilirsiniz.
* Üzerine önce yağ-limon karışımını, daha sonra 1 su bardağı kadar su ilave edin.
* Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin. ılık veya soğuk servis edin.
(kim derdi bir gün ben de yemek tarifi vereceğim :) )
Mucize besin diye bir şey yoktur ama enginar mucizeye en yakın sebzedir :)
Özellikle karaciğerdeki toksin maddelerin hızlıca atılmasını sağlar bu yüzden özellikle sigara-alkol tüketen bireylerin ve düzenli bir ilaç kullanan bireylerin tüketmesinde fayda vardır. Kansere karşı koruyucu olduğu her yerde söylenir. bu özellik de karaciğeri temizlemesinden gelir.
Kolesterol düşürücü etkisi vardır ve bu şekilde kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucudur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder