9 Ekim 2014 Perşembe

2. Gün Akşam

  Akşam Yemeğinde çorba ve zeytinyağlı yemeyi tercih ettim. Kadıköyde Çiyadaydım. (artık klasik!)
  - 1 kase Ezogelin Çorba
  - 2 küçük bulgurlu kuru patlıcan dolma
  - 1 yarma buğdaylı sarma
  - 1 yemek kaşığı zahter
  - 1 yemek kaşığı maş fasulyesi
  - 1 tatlı kaşığı muammara
  - 1 ince dilim tam buğday ekmeği

Maş Fasulyesi: çin fasulyesi olarak da biliniyor. özellikle güneydoğu anadolu mutfağında sıkça kullanılıyor. Çorbalarda, pilavlarda, piyaz olarak ama en çok da salata olarak tüketiliyor.
bitkisel protein açısından oldukça zengin ayrıca folik asit, demir, magnezyum, potasyum ve lif içeriği yüksek bir besin.
önemli nokta: Pişirmeden önce diğer fasulye gibi ıslatmak gerekiyor.

100 g Maş Fasulyesi:
273 Kkal
41.3g karbonhidrat
23.1g protein
1.2 g yağ

1 yemek kaşığı maş fasulyesi: (10g)
27 Kkal
4.1g karbonhidrat
2.3g protein
0.1g yağ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder