
Çok tahıllı ekmeğin üzerine domates biber salçası, süzme beyaz peynir, burgu peynir, közlenmiş kırmızı biber parçaları koyduktan sonra yaklaşık 5 dakika (ekmekler biraz kuruyana kadar) fırında 230derecede beklettim.
bir tanesinin üzerine deneme amaçlı közlenmiş patlıcan salatası koydum.
tadı gerçekten muhteşemdi!
4 tane yedim. (peynirden dolayı biraz fazla oldu kabul)
1porsiyon:
- 1 ince dilim çok tahıllı ekmek
- 45g peynir
- 1 tatlı kaşığı domates biber salçası
- 10-15g közlenmiş kırmızı biber
- 10g kadar közlenmiş patlıcan

ama tarif güzel, kenarda dursun:)
tabi bunun üzerine bir de ara öğün yapamazdım. zaten fazlasıyla doyurdu:)
Közlenmiş kırmızı biber: likopen, beta karoten ve antioksidan bakımından zengindir bu sayede özellikle kalp-damar hastalıkları ve kansere karşı koruyucudur. E vitamini içeriği diğer sebzelere göre fazladır. ki çoğu sebzede E vitamini bulunmaz.
ayrıca biber ne kadar acıysa içindeki capsaisin maddesi o kadar fazladır ve bu da metabolizmayı hızlandırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder