19 Mart 2015 Perşembe

1.gün akşam

1.günün akşamına salata &yoğurt &ekmek üçlüsüyle başlamak istedim. Başka bir şeyler hazırlama isteğim de yoktu açıkçası.
    - yarım göbek marul
    - 2 havuç
    - 2 yemek kaşığı mısır (2 ince dilim ekmek yerine
     - 1 yemek kaşığı sıvıyağ
     - 2 yemek kaşığı limon suyu
     - 1 ince dilim çavdar ekmeği
     - 200ml yoğurt

*salataya koyulan 1 yemek kaşığı yağ; salatayı sebze yemeği değişimi yerine geçiriyor. Özellikle havucun içerisindeki A vitamini beta-karoten yağda çözünür bir vitamin olduğu için bu vitaminden yararlanmayı da kolaylaştırıyor.

* öğlen et ve tahıl grubu tüketmiştim akşam sebze, süt ve sebze grubu alarak dengelemiş oldum.

*Su tüketimimi arttırmak için yemi yollar arıyorum. Bugün bir sürahi suyun icine 3 limon dilimi ve 6-7 tane nane yaprağı attım. Tadı güzel. Yatana kadar bitiririm gibi duruyor:) en geç yarin sabaha:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder