
Zeytinyağlı tabağından;
- 1 adet bulgurlu kuru patlıcan dolma
- 2 adet bulgurlu sarma
- 1 yemek kaşığı maş fasulyesi
- 1 yemek kaşığı zahter (favorim!)
- 1 tatlı kaşığı kadar muammara
ayrıca;
- 2-3 yemek kaşığı kadar kaymaksız köy yoğurdu (nefisti!)
- 2 ince dilim ekşi mayalı tam buğday ekmeği

Maş Fasulyesi: çin fasulyesi olarak da biliniyor. özellikle güneydoğu anadolu mutfağında sıkça kullanılıyor. Çorbalarda, pilavlarda, piyaz olarak ama en çok da salata olarak tüketiliyor.
bitkisel protein açısından oldukça zengin ayrıca folik asit, demir, magnezyum, potasyum ve lif içeriği yüksek bir besin.
100 g Maş Fasulyesi: 1 yemek kaşığı maş fasulyesi: (10g)
273 Kkal 27 Kkal
41.3g karbonhidrat 4.1g karbonhidrat
23.1g protein 2.3g protein
1.2 g yağ 0.1g yağ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder