23 Mart 2015 Pazartesi

3. Gün Akşam

Brunchta biraz coştuğum için akşam yemeğinde zeytinyağlı-yoğurt idealdir dedim. tabi Kadıköye gelmişken en iyi seçenek Çiya'ydı!

Zeytinyağlı tabağından;
- 1 adet bulgurlu kuru patlıcan dolma
- 2 adet bulgurlu sarma
- 1 yemek kaşığı maş fasulyesi
- 1 yemek kaşığı zahter (favorim!)
- 1 tatlı kaşığı kadar muammara
ayrıca;
- 2-3 yemek kaşığı kadar kaymaksız köy yoğurdu (nefisti!)
- 2 ince dilim ekşi mayalı tam buğday ekmeği

   Daha önce maş fasulyesi, muammara ve zahteri anlatmıştım ancak buraya o yazdığımı copy-paste yapmakta bir sakınca görmüyorum.

Maş Fasulyesi: çin fasulyesi olarak da biliniyor. özellikle güneydoğu anadolu mutfağında sıkça kullanılıyor. Çorbalarda, pilavlarda, piyaz olarak ama en çok da salata olarak tüketiliyor.
bitkisel protein açısından oldukça zengin ayrıca folik asit, demir, magnezyum, potasyum ve lif içeriği yüksek bir besin.




100 g Maş Fasulyesi:                         1 yemek kaşığı maş fasulyesi: (10g)
     273 Kkal                                                                                       27 Kkal
      41.3g karbonhidrat                                                                       4.1g karbonhidrat
      23.1g protein                                                                                2.3g protein
      1.2 g yağ                                                                                       0.1g yağ




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder