
içeriği :(2 porsiyon)
1 patlıcan
1 yumurta
2 yemek kaşığı lor peynir
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yumurta, lor peyniri nişasta ve zeytinyağdan harç hazırlanıyor. bu harç verev/büyük kesilmiş patlıcanların üzerine sürülüyor. hazırlaması çok basit. normalde derin yağda önce altı daha sonra harçlı yüzü kızartılıyor ancak ben hiç yağ kullanmadan fırında yağlı kağıt üzerinde pişirdim. böylesi daha iyi oldu. diyet rum böreği diyebilirim ismine:)
200 derecede 25 dakika pişirdim üzeri biraz sertleşti ancak patlıcanlar iyi pişmişti (genellikle pişirme süresini ayarlama sorunum var. evet hala var.) tabi kızartmaya göre patlıcanlar daha kuru oldu ama tadı güzel.
Ben yemek olarak tercih ettim ve yanında 200 ml yoğurt yedim (öğle yemeğinde ve ara öğünde süt grubu tüketememiştim böylece dengeledim)
Ancak yemek yerine meze olarak da kullanılabilir. zaten ben de bu vesileyle tanışmıştım kendisiyle :),
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder