Sabah uyandığım gibi kahvaltı edemiyorum. Evden işe yaklaşık 15 dakikada gittiğim için de kahvaltıyı işyerinde çok gecikmeden yapabiliyorum.
Ancak hipoglisemi korkum olduğu için ve midem boş kaldığında gastritten dolayı ağrıdığı için sabah mutlaka ağzıma bir şey atıp çıkmam gerekiyor.
Genelde sabah kalkınca 1-2 kuru kayısı yiyorum. barsak faaliyetlerimi de düzenlediği için iyi oluyor. son zamanlarda kuru kayısı yerine ham mürdüm eriği tercih ediyorum. hem o enerji iş yerine kadar bana yetiyor hem de kendimi daha zinde hissediyorum.
Bu sabah İşe gelince 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve 200ml yağsız süt ile kahvaltı yaptım. yulaf ezmesi öğle yemeğine kadar rahatlıkla tok tutuyor (bazen 11.00 gibi cevizle ara öğün de tüketiyorum) ve sabahları sadece süt içemediğim için bahaneyle süt de tüketmiş oluyorum :) yulaf ezmeli kahvaltıyı seviyorum! =)
* 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi yaklaşık 50gram ve yaklaşık 2 dilim ekmeğe eşit.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder