
- Dedemin balkonundan taze toplanmış 1 avuç böğürtlen!! Ekşi yemeği de çok sevdiğim için ağırlıklı olarak kırmızılardan topladım.
(olmamışları aldığım için anaannemden de azar yedim :) )

17.00 Ara Öğün 2 - Ev
Son günlerde süt ve yoğurt tüketimim az olduğu için ara öğünümde kefir tercih ettim. yaklaşık 100 ml içtim. (yarısı ertesi akşama kaldı)
Yanında 6 adet mürdüm eriği yedim. (2 porsiyon meyve)
Kefir muhteşem bir besin. benim ilk 5 besinim arasında yer alıyor. barsak sağlığı için en önemli bileşeni yani probiyotikleri içeriyor.
Probiyotikler Barsakta bulunan özellikle bağışıklı sistemini güçlendiren bakterilerdir. Tüm hastalıkların barsakta başladığı söylenir. Barsaktaki mikroflora bozulduğunda, probiyotik bakteri miktarı azalır; bağışıklık sistemi zayıflar ve hastalıklara yakalanma riski artar.
Barsaktaki Probiyotik sayısını seviyede tutmak için probiyotik olarak kefir en iyi kaynaktır. bunun yanında probiyotik eklenmiş yoğurt tüketilebilir. Yoğurtta da az miktarda probiyotik bakteri bulunur.
Çalışmalar probiyotiklerin;
- Barsak faaliyetlerini düzenlediği,
- Otoimmün hastalıklara karşı savaştığını,
- Romatoid artrit gibi iltihabi rahatsızlıklara,
- Çocukluk çağındaki alerji ve egzamalara,
- Grip Nezle Sinüzit, kulak iltihabı gibi enfeksiyonlarda,
- Solunum yolları enfeksiyonlarına,
- besin alerjileri ve besin intoleransına,
karşı etkili olduğunu göstermiştir.
Piyasada probiyotik toz karışımlar satılmaktadır. süt yoğurt gibi besinlere karıştırmak alımını kolaylaştırır. suyla tüketmek çok hoşa giden bir şey değil :) yoğurda karıştırılmasını öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder