
- 1 kase ezogelin çorba
- 1 ince dilim tam buğday ekmeği
- 1 adet Zeytinyağlı sarma
- 1 adet zeytinyağlı kuru patlıcan dolma
- 2 yemek kaşığı ezme
- 3 yemek kaşığı zahter salatası
- 1 yemek kaşığı muhammara.
Yanında sadece su içtim (muhammaranın acısını hafifletmek için)
Dengeli bir öğün oldu.Sarma ve dolmanın içinde pirinç yerine bulgur kullanıyor. bu açıdan daha rahatlıkla yedim.
Muhammara: kurutulmuş dövülmüş ekmek, ceviz, salçalık biber, pul biber, toz kırmızı biber, kimyon ve zeytinyağından yapılan bir meze. çok hoş bir acılığı var.

Bu restorandaki favori salatam/mezem ise Zahter.
Doğu Akdeniz yöresinden, içerisinde taze dağ kekiği, maydanoz, yeşil soğan, kırmızı biber, zeytinyağı, nar ekşisi ve nar taneleri var. Çok hafif ve tadı hafif ekşi, et yemeklerine çok yakışıyor. ben sade tüketmeyi de çok seviyorum.
Biraz Çiya Sofrasından bahsetmek istiyorum. Kendi tabirleri ile "Unutulmaya Yüz Tutmuş Anadolu Lezzetleri" ; Anadolunun her yöresinden -ciddi rakam olarak- yüzlerce yemek çeşidi sunuyor. Dolayısıyla her damak tadına uygun yemek bulunabiliyor. Şefi Türkiyenin her yerini gezerek yöresel yemekleri öğreniyor ve restoranda bu tarifleri geliştiriyor. Bir Sözünü okumuştum kelime kelime hatırlayamasam da yaratıcı yemekleri yoksulların yaptığını söylüyor. "çünkü zengin her istediğine ulaşabilir ama yoksul elindekiyle en iyisini yapmak zorunda." demiş. ne kadar güzel değil mi?
Tüm yemek çeşitlerine ve içeriklerine burdan ulaşabilirsiniz: http://www.ciya.com.tr/?yemek
(ben incelemeye doyamıyorum)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder